Anasayfa Tarifler
caganlar.com.tr

  • Malzemeler

1 Su Bardağı Börülce

3 Su Bardağı Su

Bir Tutam Tuz

 

  • Sos

1 Fincan Zeytinyağı

3 Çorba Kaşığı Üzüm Sirkesi

1 Çay Kaşığı Tuz

 

  • Sunum

2 Adet Taze Soğan

2 Domates

 

  • Yapılışı

Kuru börülce iyice yıkanır ve ılık suda 2 saat kadar kabarmaya bırakılır. Sonrasında 3 su bardağı kaynar su dolu tencerede 25 dakika haşlanır. Bir kevgire çıkartılıp süzülür ve hemen üzerine bir tutam tuz serpilir. Cam bir kap içerisine alınır

Başka bir kap içerisinde zeytinyağı, sirke ve tuz iyice çırpılıp börülcelerin üzerine dökülür. Kabın üzeri kapanarak 1 saat kadar soğuması için beklenir. Üzerine iyice kıyılmış taze soğan ve küp küp doğranmış domates ilave edilerek karıştırılır, servis tabağına alınır.

 

 

  • Orta ateşte, ocakta, 25 dk.    4 Kişilik